Sint Ursula Lyceum – Lier

Secundaire scholen

“Lorem ipsum dolor sit amet”

Naam Voornaam Functie, Bedrijf/School, locatie

De juiste sfeer om in te leren, dat motiveert !

De uitdaging van sint-Ursulalyceum: 2 ruimtes inrichten voor hun nieuwe functies.

Zowel het geschiedenislokaal als het lees-en meditatielokaal kregen een facelift. Het moesten lokalen worden waar leerlingen met plezier naartoe zouden gaan.

In het geschiedenislokaal moest er naast de nodige ruimte voor projectie, foto’s & posters, ook een context gecreëerd worden waar discussies over geschiedenis, esthetica en zelfs samenzang konden plaatsvinden. Dit waren immers de 3 voorziene functies van de nieuwe ruimte.

Het lees-en meditatielokaal moest dan weer een ruimte worden waar communicatie centraal zou staan. Tafels en stoelen hoorden er niet echt thuis. Wat wel zou werken, waren nieuwe vormen die je kon benutten als klasgroep, maar evenzeer in kleine groepjes of zelfs individueel.

In dit project gebruikten we volgende Dox-originals

Een functionele & akoestische prikwand met kleur

Om een accentkleur toe te voegen aan het witte lokaal werd er gekozen voor een gele prikwand & een prikbord-paravent. Hierop kunnen tal van foto’s en posters opgehangen worden. Bovendien hebben beide elementen ook een akoestische functie.

‘Je neemt wat je nodig hebt, en je richt in zoals je belieft’, dat is de regel in dit lokaal

Door het lichte gewicht van zowel de zitzakken, hokki-krukjes en de bloementafels kunnen leerlingen & leerkrachten de ruimte gemakkelijk zelf herinrichten. Telkens passend bij het thema of de sfeer die ze op dat moment willen hebben.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Dox, een combinatie van ervaring, vakkennis en vernieuwing!

Contacteer ons