Vbs Sint Jozef Sint Pieter – Blankenberge

Lagere scholen

“Lorem ipsum dolor sit amet”

Naam Voornaam Functie, Bedrijf/School, locatie

Het schoolvoorbeeld van klasdoorbrekend leren & werken

Deze school mag gerust beschouwd worden als een pionier die zeer gedreven op zoek is gegaan naar oplossingen voor eigentijds onderwijs, weg van dat van de vorige eeuw(en).

De fysieke vormgeving die het leren hier zeker ten goede komt, vloeit duidelijk voort uit een heel duidelijk pedagogisch en sociaal programma. Het is in feite de veruitwendiging van een authentieke onderwijsvisie, die verstrekt wordt vanuit het idee dat elk kind flexibel is in verstand, geest & hart.

Bij het invullen van de ruimtes, lesplateaus, werkruimtes, overlegplekken en speelklas werd daarom ook optimaal ingezet op zogenaamde ‘mensenvormen’, mensvriendelijke meubels. Alle gebruikers moeten de klasmeubels makkelijk kunnen gebruiken, verplaatsen en schikken zodat elke denkbare klasinrichting mogelijk is.

Alles staat in het teken van de wijze waarop het leren het best verloopt. En dat is heus niet altijd zittend in een bankje voor het bord, wordt er hier bewezen.

In dit project gebruikten we volgende Dox-originals

Bekijk het interview met Vbs Sint Jozef- Sint Pieter  Blankenberge over onderwijsvernieuwing

Een uniek platform voor de vijfdeklassers

Op dit open leerplateau verblijven 75 kinderen samen, begeleid door 3 leerkrachten & een coördinerende leerkracht. Constant gebeuren er verschillende activiteiten die elkaar niet hinderen. Sommige leerlingen krijgen les in groep, andere lezen een boek op de poefen en nog andere werken individueel.

Voor elk kind werd er een (zit)plek voorzien, maar niet aan een identieke tafel. Door het gebruik van verschillende meubelvormen wordt een grote afwisseling aan vormen en opstellingen gecreëerd die inspireren tot grote levendigheid én tot leren. Nergens zie je hier het strakke keurslijf van een klassiek klaslokaal.

Poefen vergroten het thuisgevoel bij de kinderen

Overal in het gebouw kom je poefopstellingen tegen die kleine, gezellige eilandjes vormen. Hier kunnen leerlingen én leerkrachten zich terugtrekken om in rust te overleggen, iets uit te praten of gewoon even samen te kletsen.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Dox, een combinatie van ervaring, vakkennis en vernieuwing!

Contacteer ons