Lezing Yves Demaertelaere @ vernieuwde campus Broederschool St-Niklaas

Combineer een bezoek aan de Broederschool met een lezing van onderwijsexpert Yves Demaertelaere. 

Bezoek de eerstegraadscampus van de Broederschool. Het is een architecturale parel waar oud en nieuw prachtig gecombineerd worden. Er werd een nieuwe vleugel in gebruik genomen én een beschermd monument op spectaculaire manier nieuw leven gegeven: In de nieuwe vleugel zijn 24 klassen, voorzien van alle moderne faciliteiten, een vergaderzaal, een keuken en een eetzaal voor vierhonderd leerlingen. Twee speelplaatsen werden omgevormd tot één groene buitenruimte met sportaccommodatie.

In het beschermde kerkgebouw vind je een absolute architecturale parel: Het door MT Architecten ontworpen box-in-box-systeem: Een box van drie verdiepingen hoog die een aparte, afgesloten ruimte vormt, vier moderne klaslokalen bevat, en een stille werkruimte plus Open LeerCentrum. Op die manier wordt de beschermde kerk een plaats waar lessen, seminaries, expo’s, concerten, recepties en lezingen kunnen plaatsvinden. Een bezoek dat zal bijblijven!

Luister verder naar onderwijsexpert Yves Demaertelaere over ‘Scholen slimmer organiseren’ en hoe je dat aanpakt. Yves heeft het over de samenwerking in de scholen en over de scholen heen, over schaalvergroting en wendbare structuren. Met als doel een netwerkorganisatie waar leiderschap wordt gedeeld, vanuit een inspirerende verandermethodiek om iedereen met goesting te laten meewerken. Een inspirerende lezing waarna je vol ideeën huiswaarts keert.

Programma:

12u30 – 13u30: Onthaal met lunch
13u30 – 15u00: Rondleiding doorheen de school
15u00 – 16u00: Lezing Yves Demaertelaere over “scholen slimmer organiseren”
16u00 – 16u30: Napraten bij een tas koffie

 

Ga terug naar het programma-overzicht

The Lezing Yves Demartelaere @ vernieuwde campus Broederschool St-Niklaas ticket sales has ended!

Date

wo 19 okt 2022
Expired!

Time

12:30 - 16:30

Locatie

Broederschool - Eerste graad
Kroonmolenstraat 8, 9100 Sint-Niklaas
Zoeken
Archief