Een terugblik op de voorbije Doxweek:  Een week waarin we samen met onderwijsvernieuwers mochten werken rond de “content(e) school in al zijn facetten:
“wat we deze week leerden van innovatieve scholen” Hoe die vernieuwende visie rond onderwijs op een gepaste manier vertalen naar vorm en inrichting? Op welke manier kan je op een evenwichtige manier starten met vernieuwing & hoe zetten andere scholen hun dromen om naar realiteit? Tijdens deze presentatie kwam de kracht van samenwerken nog maar eens mooi tot z’n recht.
“Ge zijt toch content E?” Boeiende gesprekken tijdens de namiddagsessies rond de essentie van de contentmethode: want innovatieve schoolinrichting is méér dan ergonomisch, economisch & educatief alleen. Wat is de emotinele waarde van een meubel? Of wat met de evolutie van de omgeving waarin we leren & leven? Door middel van interactie tussen schoolvernieuwers werden visies en behoeftes van de toekomstige “leeromgeving” met de nodige humor in vraag gesteld én in kaart gebracht.
visie op onderwijsvernieuwing gepaste vertalen naar vorm en inrichting? Samen bekeken we enkele prachtvoorbeelden!
spannend hoog?
Op bezoek bij BARCO: “De digitale klas van de toekomst”
Doxweek op verplaatsing! Samen met enkele hogescholen, secundaire scholen en basisscholen beleefden we een experience tour bij Barco in Kortrijk!  We kregen er een indrukwekkende presentatie waarin de huidige mogelijkheden van de audiovisuele wereld werden voorgesteld: Van WeConnect tot de virtual classroom, het was allemaal even boeiend. Daarna bezochten we als het ware een praktijkvoorbeeld:  Bij Edu-lab van KULAK werd pas écht duidelijk wat de impact van deze technologie kan hebben op de “leeromgeving” van morgen!
Als warme afsluiter? Een nocturne die bruiste van creatieve ideeën
Samen met een héél diverse groep onderwijsvernieuwers gingen we met die content-methodiek aan de slag: Welke “plekken” heb je eigenlijk écht nodig als je een aanstekelijke leeromgeving wil creëren? Hoe moeten die plekken er dan uitzien? Wat mag dan zeker niet ontbreken? Aan de hand van een doe-oefening gingen we in groep aan de slag. Het resultaat? Zeer verrassende presentaties over het hoe en wat van de “contente leerplek”
En dan was er heerlijke, versgebakken pizza… Supergezellig samen napraten bij de houtkachel buiten…  Een dikke merci aan alle deelnemers van deze Doxweek-editie! Het was echt top. Bedankt voor jullie innovatieve blik op het onderwijs van morgen!

Meer weten? we helpen je graag verder…