SETT beurs 2019

Op de SETT beurs (Gent) kon je ontdekken hoe talent én technologie ons onderwijs transformeren.
SETT (School Education Transformation Technology) was één groot feest van van vernieuwing en positivisme!

En wat bijzonder was: bij het binnenkomen op de beurs kon je 2 grote demoklassen mét leerlingen in werking zien: leerlingen uit verschillende netten, van uiteenlopende leeftijden.
Een ding hadden ze alvast gemeen: ze waren geconcentreerd en geboeid…. aan het leren. Ze leerden zelf, ze leerden van en aan elkaar, in overleg met hun leerkrachten.
Een prachtig, werkend voorbeeld van hoe het “leren” op zich een natuurlijk proces kan zijn voor onze kinderen

Om zoiets te realiseren heb je bondgenoten nodig, die de krachten bundelen en zo samen hun schouders zetten onder zo’n toekomstgerichte leeromgeving.
En dat gebeurt ondertussen op heel wat vlakken in Vlaanderen in het GO!, in het Vrij Onderwijs. Zowel in de lagere als in de middelbare school.

Het team van Atheneum Herzele en van Kindercampus Mozaiek Hasselt toonden ter plaatse wat onderwijs van vandaag en morgen kan betekenen.

Best onroerend om te zien hoe onze nieuwe meubelvormen mee actieve ondersteuning bieden aan onderwijsvernieuwing.
Een mooi samenspel van authentieke partners.

Het is om die vernieuwing mee mogelijk te maken dat we de moedertafel, het deugnietje®, onze poefen, de paardentafel hebben ontworpen.
Want het zijn de teams in deze scholen die het echte werk doen. Zij zijn de ware schoolvernieuwers, en wij mogen die vernieuwing vertalen voor hen.
Onze job is een eer, waarvoor oprecht dank.

Die toekomst kon je hier dus ondervinden en het voelt zeer goed. Is het u opgevallen dat deze kinderen te geboeid waren door hun leren om de bezoekers op te merken?
Daar is veel gecombineerde vakkennis voor nodig….  Zo maak je van leren een creatief feest!

Daarom een dikke merci aan de teams, directies, kinderen. Dank aan Sett, en een bijzondere dank aan het Edunext team, toch een beetje de magiërs achter dit alles.