Actueler dan ooit! Gezien de omstandigheden werken vandaag meer mensen dan ooit tevoren van thuis uit. Die thuiswerkplek moet een plek zijn waar je je prettig voelt, en waar je op een aangename manier tot vlot werken komt.

Hoe die ideale thuiswerkplek er uitziet?
Dat is voor iedereen anders.

Heb je een aparte kamer om je bureau in te richten? Prima. Dat schept heel wat mogelijkheden. Heb je geen aparte kamer beschikbaar, en moet je dus je werkplek plaatsen in je woonkamer? Kan ook, als je enkele basisregels respecteert.

Waar je je bureau ook integreert, maak dat het een toffe, rustgevende, aangename plek is waar je je goed kan concentreren. Durf te experimenteren met de bestaande ruimtes…

5 TIPS voor een fijne thuiswerkplek:

1. Zit je goed? 

Een comfortabele stoel is een must! Is de bureaustoel waar je op zit voldoende ergonomisch? Kan je eventueel afwisselen tussen zittend werken / staand werken? Heeft je tafel een aangename werkhoogte? Deze elementen lijken op het eerste zicht vanzelfsprekend, maar lang niet alle thuiswerkplekken voldoen hieraan.

3. Zorg voor een aangename akoestiek.

Bel of video-chat je regelmatig? Dan is een goede demping van het geluid belangrijk.
Wist je dat je de akoestiek sterk kan optimaliseren door bijvoorbeeld hier en daar wat kussens te plaatsen? Ook een vloerkleed of wandtapijt kan al een hele verbetering betekenen!

4. Een groene toets doet wonderen…
Groen is top! Zelfs de kleinste plant brengt al een warme natuurlijke sfeer naar je werkplek… Combineer het met een evenwichtig kleurenpalet, en het resultaat mag er wezen!
5. Gouden Tip van onze interieurarchitecte:
Integreer een persoonlijk object..
Geef je favoriete kunstwerk(je) groot of klein een mooie plaats in de buurt van je werkplek. Dat geeft alvast een positieve boost! Ook een verse bos bloemen of ergens een persoonlijk object maakt dat een thuisbureau ook echt “jouw” werkplek wordt.
2. Helder zicht op je werk…

Voldoende daglicht is een basisvoorwaarde voor een aangename werkplek. De juiste verlichting kan dus ook voor je werkplek heel wat betekenen. Overdag tracht je maximaal gebruik te maken van het aanwezige natuurlijke licht, en combineer je met kunstlicht waar nodig. Zorg er voor dat je bureau zo gelijkmatig mogelijk verlicht is. ’S avonds kan een juiste bureaulamp licht in de duisternis brengen.

Het doel? Je goed voelen aan je thuiswerkplek. Je “Nice place to live”  wordt zo ook een “Nice place to work”…

Bekijk enkele inspirerende voorbeeldprojecten hier.
Op zoek naar toffe thuiswerk-accessoires? Neem zeker een kijkje op doxwebshop.be