1 September, al zoveel generaties bij Dox dé dag waar we naartoe werken.
Op 31 augustus dit jaar hebben we tegelijk 5 projecten afgewerkt met een montageploeg, en ondertussen nog eens 8 andere scholen beleverd, over heel het land, heerlijk! De pluim gaat naar heel ons team.
 

Maar de hoofdprijs geeft ons eigen team graag door aan het team van en rond de vrije school ‘Ecole libre de Fraipont’, het hart van dit mooie dorp aan de Vesder. Diezelfde rivier doorspoelde letterlijk de school op de vreselijke 14 juli van dit jaar.

Vreselijk maar niet fataal: ‘éducation et résilience!’
Met dit motto ging het schoolbestuur, het team en heel veel helpers aan de slag, dag en nacht, wekenlang.

 

Dox heeft hier met veel plezier aan geholpen. We maakten mee noodplans en scenario’s, en installeerden gratis materiaal voor de kleuterklassen en de lagere school. Als je zoveel moed, energie en positiviteit tegenkomt, is dat voor ons een evidentie. We sluiten hierbij aan bij de oude traditie van ons familie-bedrijf Dox om scholen in nood te helpen. Wie ooit een brand in zijn bedrijf had, zoals wij, weet wat een plotse ramp kan doen..
 
 
In Fraipont hielpen we een school herstarten die zijn ambities niet met het water heeft laten wegspoelen, in tegendeel: met ons samenwerkingsproject is er meteen een stuk onderwijsvernieuwing mee vorm gegeven. Ze weten daar heel goed waar ze naartoe gaan, en dat is geweldig! Onze bloementafels, moedertafels, poefen, enz. verwelkomen vanaf vandaag de deugnietjes van Fraipont.
 
Vive la rentrée, vive l’amitié! Onderwijs, en zorg voor kinderen kent geen grenzen, maar wel verbinding
 
 
 
 
 

De school “Ecole libre de Fraipont”  kan nog heel wat extra hulp gebruiken…

Met een héél warm hart en veel dankbaarheid naar iedereen die heeft bijgedragen tot deze wonderlijke transformatie!