Vakantie? Dat is tijd om te genieten…
En hoe kan dat beter dan met een verfrissende cocktail in de hand? 2 recepten voor een super start:
Een verfrissende Dox-coktail mét bijpassend hapje om je vakantie goed in te zetten!
Verfrissende Dox-cocktail:
De zomer vraagt om cocktails…
Bekijk snel het eenvoudige receptje voor een heel fijne Dox-zomer-cocktail, speciaal samengesteld door MacaronManon. Verfrissend de zomer tegemoet, én gemaakt met locale ingrediënten! Leuk om de zomer in te zetten!
Frozen aardbeien-limoen mocktail:
Klik hier voor het recept...
Frozen aardbeien-limoen mocktail
Ingrediënten (2 mocktails)
- 200 g aardbeien
- handvol ijsblokjes
- enkele takjes verse munt en citroenverbena
- sap van 1 limoen
- 1 el honing
Voor de afwerking:
- 2 partjes limoen
- enkele takjes munt en citroenverbena
Bereiding:
- Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes.
- Doe de aardbeien samen met het limoensap, de honing, de ijsblokjes en enkele blaadjes munt en citroenverbena in de blender. Mix alles fijn.
- Giet de mocktail in de glazen en werk af met een partje limoen en een takje verse munt en citroenverbena.
Tip: Ook lekker met een scheutje gin, wodka of witte rum.
Bijpassend hapje:
Snelle falafel van erwtjes en tuinkruiden
Een echte Dox-cocktail smaakt beter samen mét een hapje.
Daarom Maakte MacaronManon ook een verfrissend recept voor het perfecte bijgerechtje:
Klik hier voor het recept...
Bijpassend hapje:
Snelle falafel van erwtjes en tuinkruiden- vegan
Ingrediënten (6 falafels)
• 150 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
• 100 g erwten (vers of diepvries)
• 1 el sojasaus
• enkele takjes verse bieslook
• enkele takjes verse bladpeterselie
• enkele blaadjes verse dragon
• 1 el tahini
• 2 el havermout
• 4 el olijfolie
• peper en zout
voor de dip
• 100 g Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
• sap van 1/2de citroen
• peper en zout
Bereiding
1. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water. Laat ze even uitlekken en doe ze samen met de kikkererwten, de verse kruiden, de tahini, de havermout en de sojasaus in de keukenrobot. Kruid met peper en zout en mix tot een stevig mengsel.
2. Rol er bolletjes van, duw deze een beetje plat en laat ze indien mogelijk zo’n 30 min. opstijven in de koelkast.
3. Bak de erwtenfalafels in een pan goudbruin langs elke kant.
4. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en kruid met peper en zout. Serveer de falafels met de dip.
Tip: Je kunt deze falafels ook perfect in de oven bereiden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, strijk ze in met wat olijfolie en gaar ze zo’n 20 tot 25 min. in de oven op 180°C.
(Recept uit Alle dagen vakantie, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts)
Tip: neem zeker eens een kijkje op macaronmanon.be voor meer lekkere receptjes!